Atla
Kuş Yuvası ve Yemliği Mimarlığı - Muzipo Kids Kurumsal

Kuş Yuvası ve Yemliği Mimarlığı

Bütün o kullanılmış süt kutularıyla yapılabilecek eğlenceli başka bir şey daha var. Yaptığın kuş evlerine yerleşen tüylü sakinler için basit bir yuva ve kuşyemliği yaparak onlara ev ve yiyecek sunabilirsin.

MALZEMELER:

  • Cetvel
  • Temiz ve kuru 2 litrelik süt kutusu
  • Makas
  • İplik veya tel
  • Kuşyemi
  • Doğa günlüğü

YAPILACAKLAR:

Bütün malzemeleri topla, balkona ya da bahçedeki en sevdiğin çalışma yerine git. Cetvelle ölçerek kutunun bir yüzünde tabandan 6 cm yüksekte bir çizgi çiz. Bu çizginin de 10 cm üzerine başka bir çizgi daha. Bu çizgiler arasında kapı şeklinde bir alan çiz ve bu alanı kes. Kuş yemliğini istediğin gibi süsleyebilirsin.

Kutunun üstünde iki kenara birer delik açıp ipliği ya da teli içinden geçir ve bir ağacın dalına ya da çitlerin, bahçe duvarının yüksek bir yerine as. Bunu kuşlar için yuva yapmak istersen içini saman ya da kuru otlarla doldur, yemlik yapmak istersen içini kuş yemi ya da kuşların çok sevdiği evdeki gıdalarla doldur. 

Doğa günlüğünü alıp bahçede gözlem yap ve büfeyi keşfeden yeni tüylü dostların gelmesini bekle. Yeme gelen kuşların özelliklerini ve kaydını tut.

DAHA FAZLA EĞLENCE:

Evde kuş yemliği yapmak için yeniden kullanılabilecek başka neler olabileceğini düşün. Bahçeye asmak için özel yemlikler tasarlayabilirsin.


Kaynak: Colleen Kessler/ Arka Bahçe Etkinlikleri, Yeni İnsan Yayınevi

 




Önceki makale Böcek ve Sürüngen Oteli Yapımı
Sonraki makale Kelebek Besleme Merkezi Yapımı