Atla
Bahçede Dinazor Şehrimi Kuruyorum - Muzipo Kids Kurumsal

Bahçede Dinazor Şehrimi Kuruyorum

Dinazorlar (ya da diğer figür hayvanlar) ve oyun hamuru, herkesin evinde bulunması en muhtemel oyuncak kombinasyonları. Duyusal oyun deneyimi sunan bu oyunda, çocuklar farklı duyularını kullanarak önündeki işe konsantre olmayı öğrenirler. 

Bu oyunda dinazorlar hakkında herşeyi öğreniyoruz! Başlangıç için dinazor oyuncak ve oyun hamuru yeterli. Hayal ettiğin dinazor şehri için şimdi yaratıcılık zamanı. Evde, mutfakta ve bahçede dinazor şehrin için malzeme toplayarak dinazor şehrini kurmaya başlayabilirsin. Bir dinazor şehrinin nasıl olduğu hakkında detaylı bilgi toplamak için dinazorlar hakkında bir kitap okumaya ya da bir belgesel izlemeye ne dersin?

MALZEMELER:

  • Küçük plastik dinazorlar (ya da oynamak istediğin diğer hayvanlar)
  • Oyun hamuru (dilersen evde kendi oyun hamurunu kendin yapabilirsin)
  • Kabuklar / deniz kabukları
  • Çimenler / otlar
  • Çubuklar, dal parçaları
  • Toprak / kum
  • Mini ağaç parçaları ya da brokoli
  • Sınıflandırma tepsisi ya da farklı kaseler

YAPILIŞI:

  1. İlk olarak malzeme tepsisine hangi malzemeleri koyacağına karar ver. Bu sayılan malzemelerden hepsine ulaşamamış olabilir ya da yukarıda sayılanların dışında farklı malzemeler de kullanabilirsin.
  2. Eğer oyun hamurunu evde yapmak istersen şimdi kendi oyun hamurunu hazırla. Oyun hamurunu top şekline getirerek tepsinin ortasına koy.
  3. Şimdi sana farklı hisler verecek olan malzemeleri sırası ile tepsiye diziyoruz. İlk bölümümüze dinazor oyuncaklarımızı yerleştirelim. Sonraki bölüme parmaklarının arasında durmayan, kayan malzemeleri yerleştirelim. Mesela; toprak, kum, pirinç ya da tahıl. Bundan sonraki bölüme sert bir malzeme yerleştirelim. Mesela; kabuklar, dallar. Sonraki bölüme yüzeyi pürüzlü bir malzeme yerleştirelim. Çakıl taşı, küçük kaya parçaları gibi. Sonraki bölüme daha kaygan, pürüzsüz parçalar yerleştirelim; kaygan taşlar gibi. Oyuna biraz fantastiklik katmak için sonraki bölüme bahçeden çimler, otlar, yapraklar gibi organik parçalar ekleyelim. Son bölüme de ağaç görünümlü parçaları ya da birkaç adet brokoli ekleyelim. Diğer malzemelerle bu bölümleri istediğin gibi çoğaltabilirsin.
  4. Şimdi topladığın malzemelerle hayalindeki dinazor şehrini kurma vakti. Burada hiçbir kural yok. Dilediğin malzemeyi dilediğin görevde kullanabilirsin. Dinazor şehrinin sakinlerine dilediğin görevi verebilirsin. Bu dinazorlar nerede uyurlar, ne yerler, nerede oynarlar? Şimdi hayal et ve onların çok seveceği bir şehir kur.
  5. Dilersen oyuncak kutundaki diğer hayvanlarını da bu şehre dahil edebilir ya da onlar için farklı farklı daha birçok şehir kurabilirsin.
  6. Doğa defterine dinazorlar ve diğer hayvanlar hakkında öğrendiğin herşeyi yaz. Onların neye ihtiyacı olduğunu ve onlar için nasıl bir şehir tasarladığını not al. 

Kaynak: Supersimple.com

Sonraki makale Geri Dönüşümle Aile Bandomu Kuruyorum