Atla
Koronavirüs Nedeni ile Ara Verilen Okul Döneminde Ebeveynler İçin Ev Okulu Kiti - Muzipo Kids Kurumsal

Koronavirüs Nedeni ile Ara Verilen Okul Döneminde Ebeveynler İçin Ev Okulu Kiti

21. yüzyılın insanları olarak böylesine bir panik hali ile daha önce hiç karşılaşmadık. Bu döneme gelene kadar her dakika çevrimiçi, çok meşgul ve otomatize bir hayat yaşadık; mevsimleri, doğayı, sakinliği ve gerçek ihtiyaçlarımızı ıskaladık, erteledik. Fakat bu öncelikler ve sıralaması virüsün umrunda olmadı. Marketler panik dolu insanlarla dolarken, diğer problemimiz de çalışmaya ve eğitimi hızlıca nasıl dönüştürmemiz gerektiği oldu.

Dünyanın bir çok bölgesinde önlemler nedeni ile iş ve eğitim kurumları online sistemlere geçerken, bir çok ailenin aklında evde öğrenim ve aktiviteyi nasıl devam ettirebiliriz sorusu oldu. Bu soruyu bir yandan evden çalışarak, bir yandan çocuklarının eğitimini Ev-Okulu (Homeschooling) sistemi ile devam ettiren Evden Serbest Çalışan (Freelancer) ebeveynler yanıtladı.

Çocuklar daima bir rutine ihtiyaç duyar, düzenli bir program kendi içlerinde bir disiplin oluşturmalarını sağlar. Çocuk ve Ergenler Noröpsikoloji ve Eğitim Hizmetleri Kurumu (NESCA), bu dönemde başarılı bir rutin oluşturmak isteyen ebeveynler için anne ve Freelancer bir çalışan olan Jessica McHale tarafından geliştirilen aşağıdaki örnek programı yayınladı. Fakat her çocuk özeldir, bu nedenle siz de çocuğunuzun yaşına ve ilgi alanlarına göre benzer bir program oluşturabilir, Coronavirüs izolasyonuna karşı keyifli bir Ev-Okul süreci yaratabilirsiniz.

GÜNLÜK EV-OKULU RUTİNİ

09:00 ve Öncesi: UYANMA VAKTİ- Kahvaltı yapma, yatağını toplama, kıyafetlerini giyme, dişleri fırçalama

09:00-10:00: SABAH YÜRÜYÜŞÜ- Ailece sabah yürüyüşü (varsa evcil hayvanlarınız da katılabilir), eğer hava yağmurluysa evde sabah egzersizi (yoga, mini pilates, cimnastik)

10:00-11:00: AKADEMİK ZAMAN- Çevrimdışı zaman; Çalışma kitapları, Su Doku kitabı, flash kartlar ya da dergilerle çalışma

11:00-12:00: YARATICI ZAMAN- El sanatları, boyama, legolar, kendin yap ve el işi faaliyetleri, mutfak faaliyetler, müzik çalışmaları

12:00- ÖĞLE YEMEĞİ

12:30- SORUMLULUK İŞLERİ: Dönüşümlü olarak; ,

A- Tüm mutfak masa ve sandalyelerini silme

B- Tüm kapı kollarını, ışık düğmelerini, masa yüzeylerini silme

C- Lavaboyu ve tuvalet alanlarını temizleme

13:00- 14:30: SAKİN ZAMAN: Okuma, puzzle yapma, öğle uykusu

14:30- 16:00: AKADEMİK ZAMAN- Çevrimiçi olunabilir; iPad üzerinden eğitim programları ile çalışılabilir

16:00-17:00: AÇIK HAVADA YENİLENME- Bisiklet, yürüyüş, dış alanda fiziksel aktivite ve oyun

17:00-18:00: AKŞAM YEMEĞİ

18:00-20:00: ÖZGÜR ZAMAN- Ekran üzerinden çocuk programları izlenebilir

20:00- 21:00: UYKU VAKTİ

Önceki makale Koronavirüs Hakkında Çocuğumuzla Nasıl Konuşabiliriz?
Sonraki makale Çocukları Koronovirüs’den Korunmanın Yolları