Atla
Kendi Pizza Bahçemi Yapıyorum - Muzipo Kids Kurumsal

Kendi Pizza Bahçemi Yapıyorum

Ev yapımı pizza sever misin? Biz çok seviyoruz! Sana yazın kendi pizza malzemelerini yetiştirmenin eğlenceli bir yolunu ve olgunlaşmış malzemeleri kullanarak hazırlayabileceğin güzel bir pizza tarifi vereceğim. Yemek yapmak da bir bilimdir!

MALZEMELER:

  • En sevdiğiniz pizza malzemelerinin tohumları ya da fideleri: Fesleğen, kekik, maydanoz, soğan, domates, biber…
  • Bahçenizde ayıracağınız yuvarlak bir alan ya da geniş bir saksı
  • Toprak (torf ya da doğal gübre ekleyebilirsin)
  • Not defteri (Adını Doğa Günlüğüm koymaya ne dersin?)

YAPILACAKLAR:

Pizza bahçen için saksı mı kullanacağına ya da bahçede bir alan mı seçeceğine karar ver. Saksı kullanacaksan içini toprakla doldurup hazırla. Ekim yapacağın yeri pizza dilimi şeklinde 6 parçaya böl, her dilime ayrı bir tür tohum ya da fide ek. 

Bahçenin bölümlerini işaretle. Dondurma çubuklarının üzerine silinmez kalemlerle bitkilerinin isimlerini not alabilirsin. 

Bahçe için güneş alan bir yer seç, mevsimine ve hava durumuna göre her gün sula. Bu şekilde bahçe yapmak deneysel bir bilimsel etkinliktir. Ne kadar su yeterlidir? Ne kadar su fazladır? Bitkiler yeterli ışık alıyor mu? Ne kadar hızlı büyüyorlar? Bütün bu gözlemleri yapabilir ve pizza bahçesine bakarken hepsinin yanıtını Doğa Günlüğüne yazabilirsin. 

Hasat zamanı geldiğinde bahçendeki malzemeleri kullanarak pizza sosu yapmak ve pizza hamuru ile peynir almak için bi yetişkine ihtiyacın olacak. Bu deney çok lezzetli!

 

NOT: BİTKİLERLE İLGİLİ BİLGİ EDİNMENİN EN İYİ YOLU BİTKİ YETİŞTİRMEKTİR

Bitki yetiştirmenin en ilginç yöntemlerinden biri de bu şekilde bir iki tane tematik bahçe yapmaktır. Biz her yıl bunu yaparken çok eğleniyoruz ve bugüne kadar neredeyse her çeşit bitkiyi yetiştirdik. Haydi, dışarı çık ve bir şeyler yetiştir. Çok eğlenceli!

Kaynak: Colleen Kessler/ Arka Bahçe Etkinlikleri Kitabı, Yeni İnsan Yayınevi

Önceki makale Kelebek Besleme Merkezi Yapımı
Sonraki makale "Biraz Sevgi, Biraz Mama, Biraz Su, Hepsi Bu!"